Pénzügy

Durva leépítés a Pannonnál

200 dolgozót küld el a Pannon mobilszolgáltató március végén, derült ki a cég mai értekezletén. Minden hatodik munkatárs érintett. A leépítést a tervbe vett fejlesztésekkel indokolták.

A Pannon aktív munkavállalóinak száma jelenleg mintegy 1200 fő, közölte a fn.hu kérdésére a Pannon vezető PR-szakértője, Virágh Adrienn, ami azt jelenti, hogy a ma bejelentett elbocsátás minden hatodik dolgozót érinti a cégnél. Rajtuk kívül további 50 egyéb, nem pannonos alkalmazottal betöltött pozíciót érint majd a leépítés.

Ki megy, és aki marad mennyiért?

A dolgozókkal folytatott konzultáció várhatóan március közepére zárul le, ekkorra rendelkeznek majd végleges információkkal arról, hogy kiket érint a leépítés, közölte lapunkkal Virágh Adrienn.

Magát felfedni nem szándékozó forrásunk szerint a cégnél azt is bejelentették, csökkentik a béren kívüli juttatásokat, ezért erre is rákérdeztünk. A vezető PR-szakértő azt válaszolta, szintén március végén derül ki, hogyan alakul a cégnél maradó dolgozók bére és béren kívüli juttatása a továbbiakban.

Bizalmas forrásunk azt is valószínűsítette, hogy az elbocsátásra kerülők helyére a cég diákmunkásokat kölcsönöz majd, hogy olcsóbban oldja meg a foglalkoztatást. A Pannon ezt az információt cáfolta, Virágh Adrienn azt írta, a megszűnő pozíciókra nem vesznek fel új kollégákat.

Az indok a fejlesztés

Kérdésünkre, hogyan tudják majd a kétszáz ember munkáját nélkülözni, akikre eddig bizonyára szükség volt, a Pannon hangsúlyozta: céljuk, hogy hang- és szövegalapú szolgáltatásokat nyújtó vállalatból vezető, innovatív mobil hang-, adat- és internetszolgáltatóvá váljanak. Az új célok a dolgozóktól más jellegű ismereteket, a cégtől más felépítést és egyben hatékonyabb működést kívánnak meg a jövőbeli sikerek érdekében.

Azt is megérdeklődtük, lesz-e további elbocsátás. A cég tervei szerint egyszeri leépítésről van szó, amelynek célja a Pannon felkészítése a jövőre.

12-15 milliárdba került az új Pannon székhely

12-15 milliárdba került az új Pannon székház

A Pannon szerdán ismertette legújabb üzleti eredményeit és terveit, már akkor megpendítve a létszámleépítést. Tavaly 73 milliárd forint nyereséget ért el, ami 3.6 milliárd forinttal kevesebb, mint a 2008-as eredmény. A bevételen belül 87 százalékkal emelkedett a szélessávú internetszolgáltatás teljesítménye. Ezt az üzletágat szeretnék leginkább fejleszteni. Tavasszal kezdik tesztelni a 3G-nél modernebb LTE technológiát, megcélozva a 100 megabites letöltési és 50 megabites feltöltési sebességet.

A fejlesztésekre a korábbinál 20 százalékkal többet fordítanának, de hogy mekkora ez az összeg és hogyan viszonyul az elbocsátásokkal megspórolandó 1,9 milliárd forinthoz, illetve az idei évre tervezett összesen 3 milliárd forintos megtakarításhoz, arra nem kaptunk választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik