Pénzügy

A munkahelyek megőrzésében segítenek

Ingyenes, komplex szolgáltatást nyújtó tanácsadó központ segíti azokat a vállalkozókat, amelyek érdeklődnek a rugalmas foglalkoztatási formák iránt. A hazánkban egyedülálló központ telefonon vagy e-mailen várja a kérdéseket.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat uniós forrásból támogatja a rugalmas formában végezhető munkalehetőségek feltárását. Az atipikus foglalkoztatás számos olyan előnnyel jár – például munkaerő-optimalizálás, összbérköltség-csökkenés, csökkenő fluktuáció –, amelyeket bármelyik munkaadó örömmel tapasztalna a vállalkozásában – írják lapunknak eljuttatott közleményükben.

A tanácsadó központ elindulásával most már minden szükséges háttérinformáció és szakmai segítség megkapható egy helyen ahhoz, hogy ezeket az előnyöket ki is használhassák a magyar vállalkozók. „A projektet még csak néhány hete tártuk a nyilvánosság elé, és máris tapasztaljuk az érdeklődést mind a munkaadók és a munkavállalók részéről” – jelentette be dr. Budai Balázs, a projektet kivitelező Telework Budapest Konzorcium vezetője.

„Egyre több olyan szituációról tudunk beszámolni, ahol érdemlegesen is segíteni tudtunk. Néhány nappal ezelőtt például a BI-KA Logisztikai Kft. kopogtatott be hozzánk egy olyan kérdéssel, ami nagyon sok munkaadót érinthet. A cég a náluk dolgozó kismamáknak szeretne rugalmas munkaköröket kialakítani, hogy a lehető legjobban össze tudják egyeztetni családi és munkahelyi feladataikat. Felvázoltuk a rugalmas munkakörök kialakítása során felmerülő legfontosabb feladatokat és problémaforrásokat, majd a témával kapcsolatos pályázati lehetőségeket is áttekintettük” – mesélte a vezető.

A központon keresztül az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a az ingyenes képzési lehetőségekről, valamint azokról a szakmai rendezvényekről is, amelyek a rugalmas foglalkoztatás bevezetésében segítik a munkáltatókat. Információt kérhetnek jogi, munkaügyi, szervezetfejlesztési valamint humánerőforrással kapcsolatos témákban is. A tanácsadás során a szakértők minden esetben a felvetett konkrét kérdésre keresnek megoldási javaslatokat.

A tanácsadó központ a www.rugalmas.hu portálon, a tanacsadokozpont@rugalmas.hu e-mail címen, valamint a 06-20-322-8888-as telefonszámon érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik