Belföld

Mesterházy elengedte Gyurcsányt

Nem kötelezõ az MSZP tagjának lenni azoknak, akiknek ez folyamatos vívódást, vállalhatatlan kompromisszumot jelent - mondta Mesterházy Attila a szocialista frakció csütörtöki rendkívüli ülése után.

A pártelnök-frakcióvezetõ meggyõzõdése szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform az MSZP-bõl való távozásának forgatókönyvét készíti elõ, és a megfelelõ alkalmat keresi erre. Véleménye szerint ez tisztességtelen, ha Gyurcsányék csakugyan menni akarnak, mielõbb meg kell tenniük.

Ugyanakkor hangsúlyozta, a frakcióülésen nem hoztak határozatot a volt kormányfõ vezette tömörülés kezdeményezésérõl, hogy a listán mandátumot szerzett szocialista politikusok adják vissza mandátumukat, és annak fenntartásáról vagy megvonásáról, illetve új képviselõ megbízásáról a párttagok dönthessenek. Mint mondta, aki vissza akarja adni a mandátumát, bármikor megteheti.

Mesterházy Attila közölte: a frakcióülésen felszólította a képviselõcsoport tagjait, hogy tartózkodjanak a belsõ viták nyilvánosság elõtti megtárgyalásától. Aki nyilvánosan támadja az MSZP-t, kárt okoz és Orbán Viktor forgatókönyvét hajtja végre – jelentette ki.

Az fn.hu értesülései szerint a szocialista pártvezetést leginkább az bõszítette fel, hogy Gyurcsány úgy kritizálja a frakciót, hogy annak munkájában gyakorlatilag nem vesz részt, a Parlamentben a saját ügyében szólal csak fel.

Mesterházy Attila a frakcióülésen felszólította a képviselõcsoport tagjait, hogy tartózkodjanak a belsõ viták nyilvánosság elõtti megtárgyalásától. “Aki nyilvánosan támadja az MSZP-t, kárt okoz és Orbán Viktor forgatókönyvét hajtja végre” – jelentette ki. Kitért arra is, véleménye szerint a volt kormányfõ a csütörtöki 168 Órának adott interjújában nagyon keményen, mondhatni, megalázó hangnemben bírálta a szocialista pártot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik