Belföld

Kémügy: célpont volt Orbán és Kövér?

Adatokat gyûjthettek Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról. "Ovi" volt a jelenlegi kormányfõ és "Bajusz" a házelnök.

A Gyurcsány-kormány titkosszolgálati elitjét érintõ, a katonai ügyészség által nyomozott büntetõügyek egyikének sértettje Orbán Viktor miniszterelnök és szûk családja, valamint Kövér László házelnök lehet – derül ki a Heti Válasz összeállításból. A Magyar Nemzet úgy tudja, bizonyítékok kerülhettek elõ Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezetõ hivatali laptopjáról is.

A Heti Válasz honlapján – és csütörtökön megjelenõ számában – arról ír, hogy az eljárás az elhárítást jelenleg is irányító Balajti László feljelentése nyomán indult ismeretlen tettes ellen. A szervezet számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista-, és cellainformáció-elemzés maradt vissza, amely parlamenti politikusokat érint.

A Heti Válasz úgy tudja, az elhárítás egyik volt felsõ vezetõje “Ovi” és “Bajusz” nevû mappákba mentette a vélhetõen a kormányfõrõl és a házelnökrõl gyûjtött adatokat. A Magyar Nemzet információi szerint a bizonyítékok Balajti hivatali elõdjének, Laborc Sándornak a hivatali laptopjáról kerülhettek elõ, amelyet a tábornok még a hivatali ideje alatt egy jobbra cserélt. A számítógépek késõbbi átvizsgálásakor is találhattak politikusok megfigyelésére utaló információkat.

A Heti Válasz szerint arra is utalnak jelek, hogy az õszödi beszéd 2006-os kiszivárgását követõ fideszes egyeztetésekrõl szintén keletkezett “nyom” a szolgálatoknál. A lap közölte, hogy ez nem feltétlenül botrány, hiszen ha olyasvalakitõl került el a hanganyag az akkori ellenzék valamely potentátjához, akit eleve figyelt a nemzetbiztonság, legálisan is keletkezhettek “mellékes” feljegyzések egy-egy fideszesrõl.

A Heti Válasz szerint létezett olyan NBH-s célszemély, akit összefüggésbe hoztak Gyurcsány Ferenc õszödi beszédének terjesztésével: a három évvel késõbb egy bolíviai kommandós akcióban kivégzett magyar újságíró, Rózsa-Flores Eduardo. A mostani nyomozás tárgya, hogy kik és milyen célból tették fel a Rózsa-Flores megfigyeléséhez, ellenõrzéséhez szükséges telefonlistára a Fidesz egyik központi számát, illetve Orbán Viktor egyik családtagjának mobilelérhetõségét. A Magyar Nemzet értesülései szerint a szóban forgó telefonszámot a miniszterelnök egyik gyermeke használhatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik