Belföld

Orbán meghajolt Tétényinek

Meghajolt a Vona Gábor által az Országgyűlésbe invitált Tétényi Éva esztergomi polgármester felé Orbán Viktor és Schmitt Pál.

Vona Gábor napirend előtti felszólalásában Esztergommal foglalkozott, megemlítve Tétényi Éva polgármester hétvégi zarándoklatát. A Jobbik elnöke a függetlenként indult polgármester elleni hadjáratot vetette a Fidesz szemére, amelyben egy „pártkádert” védve – utalva Meggyes Tamás korábbi polgármesterre – magára hagytak egy 33 ezres várost.

A felszólalás közben komoly derültség támadt a Tisztelt Házban, mivel a városvezetőt péntek éjszakai sétáján a párton kívüli városlakókon kívül tudtunkkal főleg az LMP tagjai kísérték, így Vona Gábor „lenyúlta magának” a témát – jelentette tudósítónk. (Szombat reggel, a menet budapesti fogadásánál már szocialista, elempés és jobbikos politikus is megjelent.)

Tétényi egyébként kétharmados többséggel, a Fidesz kivételével valamennyi párt – így a Jobbik – támogatásával nyerte el a polgármesteri posztot Esztergomban.

Orbán Viktor miniszterelnök a teremből távozó Schmitt Pál államfőt kísérte ki, az ülésterem ajtajában hallgatták Vona szavait, így azt is, amikor a pártelnök bemutatta az egyik páholyban helyet foglaló Tétényi Évát. Orbán Viktor kétszer, Schmitt Pál egyszer, jól látható meghajlással köszöntötte Esztergom első emberét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik