Belföld

Gyurcsány: itt az idő az új pártnak

Ajkai lakossági fórumon vett részt Gyurcsány Ferenc. A szocialista politikus, exkormányfő szapulta Orbánt, majd közölte, itt az idő az új párt létrehozására. Szerinte a fiatalokhoz az őszinteség útja vezet.

A Veszprémi Napló internetes oldalán olvasható tudósítás szerint Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy ami a kormányt illeti, úgy látja, az a nemzetközi elszigetelődés kormánya lett, ez pedig nagyon kínos.

Gyurcsány Ajkán (Fotó: Tóth B. Zsuzsa, naplo-online)

Gyurcsány Ajkán (Fotó: Tóth B. Zsuzsa, naplo-online)

“A miniszterelnök nem tud elintézni semmit Moszkvában, Brüsszelben kiabálnak vele, Washingtonban nem fogadják. Magyarország ilyen nemzetközi elszigetelődésben még nem volt” – vélekedett Gyurcsány Ferenc.

Hozzátette, hogy egy, az MSZP átalakításával, a Fidesszel szemben álló demokratákat összegyűjtő, lényegében új pártot kell létrehozni, ennek most van itt az ideje. Arról is beszélt, hogy helyet kell adni az aktív civileknek, engedni kell, hogy véleményt mondjanak, a változtatáshoz pedig együtt kell működni a politikával.

Újságírói kérdésre, hogy új szervezete megszólítja-e, és ha igen, miként a fiatalokat, Gyurcsány azt válaszolta, hogy hozzájuk az őszinteség útja vezet.

Akkor jönnek közénk, ha látják, hogy amit mi képviselünk, az közel áll a vágyaikhoz. Olyan őszinte nyelven kell politizálni, ami Őszödöt is jellemzi. Május óta mindenki veszített a támogatottságából, a fiataloknak elegük van ma a politikából – mondta Gyurcsány Ferenc.

Mint mondta, Ajka felé jövet nem lehet nem gondolni a katasztrófára, amely családok százait tette tönkre. “Ugyanakkor fantasztikus dolog, hogy hihetetlenül sokan mozdultak meg, hogy segítsenek. Érthetetlen, hogy ezek a segélyek miért nem jutnak célba, mintha kézen-közön eltűnnének. Helyes, ha vizsgálat folyik az ügyben” – jegyezte meg Gyurcsány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik