Belföld

Hoffmann: kész az új felsőoktatási törvény vitaanyaga

Elkészült az új felsőoktatási törvény vitaanyaga: a tanárképzésben visszaállhat az osztatlan képzés, új finanszírozási és gazdálkodási rendszer léphet életbe, az oktatói előmenetelben elismernék a minősített gyakorlatot - számolt be Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.

“Kerettörvényt szeretnénk megalkotni, amely a legfontosabb alapvetéseket tartalmazza, a részleteket miniszteri és kormányrendeletek szabályoznák majd. A mostani, 100 oldalnál is nagyobb terjedelmű jogszabállyal szemben 52 oldalas koncepciót dolgozunk ki” – mondta Hoffmann Rózsa.

“Az új törvény megalkotásának célja a magyar felsőoktatás magas színvonalának, a versenyképes tudás megszerzésének biztosítása és az intézményrendszer gazdaságos működtetése” – mondta az államtitkár. Azt is hozzátette: értékalapú új felsőoktatási rendszert szeretnének kialakítani.

A vitaanyag csütörtökön kerül fel a tárca honlapjára. Az államtitkárság a szakmai szervezetekkel és a hallgatókkal is egyeztetni kíván, a javaslatokat és a hozzászólásokat december 10-ig várják. A koncepció januárban kerülhet a kormány, áprilisban pedig a parlament elé – jelezte Hoffmann Rózsa. Az új felsőoktatási törvény május végére születhet meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik