Belföld

Sztrájk: ahogy az utasok látják

Lapunk közlekedési blogján az olvasók küldik utazási kalandjaikat a sztrájk idején. Olvasson bele, közlekedjen Budapesten, majd küldje el!

Az fn.hu budapesti közlekedési blogja arra kérte (és kéri) olvasóit, írják meg, Ők hogyan élik meg a BKV-sztrájkot. A panaszokat, sztorikat, észrevételeket a bkvfigyelo@gmail.com címre küldhetik! A bejegyzés folyamatosan frissül.

10:24 Sztrelnyikov nevű olvasónk hiába várta a 30-as buszt a megállóban, az nem jött, pedig az MTI szerint jár(t):

Helló, a BKV szerint jár a 30-as. Szerintem meg nem. 6:00-kor álltam ki a megállóba. 6:30-körül realizáltam, hogy ez bizony nem jár. 7:10-re értem Újpest központba. Ezen idő alatt semelyik irányba nem közlekedett 30-as busz. Lehet tudni valamit, hogy a szerződésesek is csatlakoztak a sztrájkhoz? Vagy a 30-as időközben visszakerült a BKV-hoz.

Üdv, sztrelnyikov

9:55 Akárhányszor sztrájkba lépnek a BKV-nál vagy a MÁV-nál lévő szakszervezetek, az utasok folyton panaszkodnak, hogy „pont most?”. Kérdem én mikor lenne a legalkalmasabb? Éjszaka? Hétvégén? Egyszerűen nem lehet úgy időzíteni, hogy ne essen vizsgaidőszakra, érettségi időszakra, ne legyeb ballagás, ne karácsony előtt vagy után legyen. Ettől függetlenül részvétem azoknak, akiknek a sztrájk hasonlóképp megnehezíti az életét:

Hello!

Nos, úgyis ráérek, nem hiszem hogy lekésem, ami nem is jár. Nekem ma (2010.01.12) vizsgám van 13:00-tól, ezért engem nagyon “kellemesen” érint ez a sztrájk. Már tegnap délután úgy döntöttem, hogy biztosra megyek, ezért inkább rendeltem egy taxit. Persze ez majdnem annyiba fog kerülni, mint a havi diákbérletem, de gondolom, hogy ez nem hatja meg sem a BKV-t, sem a nem dolgozó dolgozókat.

De az biztos, hogy én ezek után egy darab bérletet és jegyet nem fogok venni. Így is, a most érvényes bérletem 30 napjából még 16 nap van mára (gyk. janunár 28-ig), és senki nem ígéri nekem, hogy használni is fogom tudni. Kérdem én, ki fogja nekem megtéríteni a káromat?

Mindegy, nem fogok szitkozódni, értelme annak sincs, meg majd megteszi más helyettem. Addig is a valószínűleg újra sláger Rihanna számot ajánlanám mindenkinek :)

Üdv! Gy. Zoltán

A továbbiakért kattintson a blogra!




Ajánlott videó

Olvasói sztorik