Belföld

Őssejtügy: Fásy Ádám is igazi főnök volt

Miközben Fásy Ádám ügyvédje azzal védekezett, hogy a tévés személyiség nem tudott arról, mi történik a laborban nem csak igazgatósági tagja volt az IRM Zrt.-nek, de a képviseletének módja önálló is volt, azaz bármilyen ügyben eljárhatott és alá is írhatott – derül ki a cégbírósági adatokból.

Pákh Imre műgyűjtő és Fásy Ádám jogi képviselője Nagy Krisztina a múlt héten az MTI-nek elmondta, hogy Fásy Ádám nem igazgatósági tagja volt az IRM Magyarország Zrt.-nek, hanem tiszteletbeli igazgatósági tagja. “Neki sem anyagi, sem tulajdonosi kapcsolata nem volt a céggel” – mondta Nagy Krisztina, kifejtve: Fásynak – mint médiaszemélyiségnek – az lett volna a feladata, hogy szerepet vállaljon a őssejtkutatás eredményeinek népszerűsítésében. Ez jövőbeni feladat volt – ellátására végül nem került sor -, de csak attól kezdve vállalta ezt el, hogy a cég megszerezte az őssejttároláshoz az engedélyeket.

A cégbírósági adatok azonban nem mutatnak semmiféle korlátozást: Pákh Imre, Dr. Seffer István, Fásy Ádám igazgatósági tagok mindannyian azonos jogkörrel rendelkező vezető tisztségviselők, igazgatási tagok. Semmi nem utal arra, hogy bármelyiküknek korlátozva lettek volna a jogai, így mindannyian teljes körűen eljárhattak az IRM Magyarország Zrt. ügyeiben, és szerződéseket is aláírhattak.

Részlet a cégkivonat másolatából (Forrás //www.cegtalalo.hu)

Részlet a cégkivonat másolatából (Forrás http://www.cegtalalo.hu)

A ügyvédnő szerint “hogy pontosan mi és hogyan történt az IRM Zrt.-n belül, arról sem Fásy Ádámnak, sem Pákh Imrének nincs tudomása, mert ez nem tartozott az ő feladatkörükbe. Erre megvoltak azok az orvosok, akik ezzel foglalkoztak” – emelte ki az ügyvéd.

Mindeközben a Népszabadság szerint Fásy Ádám nélkül nem jött volna létre a vállalkozás. A két hazai – nemzetközi jogokkal bíró – szépségverseny gazdája több éven át szerepeltette a zsűriben Seffert, cserébe a plasztikai sebész a kaposvári klinikán térítésmentesen fogadta Fásy kuncsaftjait. Arról azonban nem lehet tudni, hogy ezek a beavatkozások őssejtkezelések voltak-e vagy csak plasztikai beavatkozások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik