Belföld

Újabb gyilkos drogot áruló dílert fogtak

Elfogott a rendőrség két férfit, feltehetően ők adták el a kábítószert annak a négy fiatalnak, akik a hétvégén - vélhetően kábítószer-túladagolásban - haltak meg a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Közleményükben emlékeztettek arra: augusztus első hétvégéjén feltehetően kábítószer-túladagolás miatt a fővárosban négy ember vesztette életét.

Egy éjszaka – négy halott

Szombat este holtan találtak egy 30 éves férfit a III. kerületben, egy Szőlő utcai ház lépcsőfeljárójában, és egy 33 éves nőt egy szintén Szőlő utcai lakásban. Ugyancsak szombaton, a XIII. kerületben, egy Lehel úti lakásban találtak rá a 30 éves férfi holttestére, vasárnap pedig – szintén a XIII. kerületben – a Szent László utca egyik lakásában találták meg egy 33 éves férfi holttestét.

A nyomozók hétfőn délután a III. kerületben, a Vörösvári úton elfogtak egy 53 éves budapesti férfit, akit a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján azzal gyanúsítanak, hogy márciustól augusztus 2-áig – 2 hónap kihagyásával – heroint adott el a Szőlő utcában később holtan talált 33 éves nőnek.

Emellett – a rendőrség gyanúja szerint – a férfi három éven keresztül heti két alkalommal heroint és metadon tablettát árusított egy 30 éves férfinak, valamint a főváros területén több alkalommal heroint értékesített annak a 30 éves férfinak is, akinek a holttestére szombaton a Szőlő utcai ház lépcsőfeljárójában találtak rá.

Eladás közben csaptak le

A rendőrség kedden azt a vietnami férfit is őrizetbe vette a Lágymányosi hídnál, akitől feltehetően az a kábítószer származik, amit a XIII. kerületben elhunyt két személy fogyasztott. A férfit akkor fogták el, amikor épp két vásárlónak értékesített kábítószert.

A BRFK közigazgatási hatósági eljárást indított a halálesetek körülményeinek tisztázására. Ezzel párhuzamosan kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen, az esetek közötti összefüggések tisztázása, illetve a kábítószert értékesítő személy vagy személyek kilétének megállapítása érdekében, így jutottak el a két drogdílerhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik