Belföld

Elnökjelölő kampány zajlik az iWiW-en

"Fodor Gábor hívei, barátai, támogatói" néven hoztak létre profilt az iWiW közösségi portálon. A tagok a tavalyi tisztújító közgyűlésen történtek mihamarabbi kivizsgálását akarják elérni – írta a Népszabadság.

A baráti körhöz csatlakozók azoknak az SZDSZ-tagoknak és -szimpatizánsoknak a csatlakozását várják, akik elfogadhatatlannak, a Szabad Demokraták Szövetségének hagyományaival és a liberalizmus eszméjével összeegyeztethetetlennek tartják azt, hogy a párt vezetését csalással szerezhessék meg – olvasható a lapban.

Eddig huszonketten jelölték be ismerősüknek a tavalyi tisztújító közgyűlésen történtek “maradéktalan, pártatlan és mihamarabbi kivizsgálását, a felelősök felelősségre vonását” követelő felhívást.

A Népszabadság ugyanakkor idézi Gulyás József, az SZDSZ országos tanácsa elnökének a szavait is, aki a portálra felrakott képek és szövegek újragondolására kérte a társaságot. A politikus szerint az akció azzal a következménnyel járhat, hogy a szükséges tisztázó vizsgálattal párhuzamosan hiszterizálódik a hangulat az SZDSZ-en belül. “Az SZDSZ-re nem éghet rá a csalásvád” – mondta a politikus, ám hozzátette: ha nem sikerül megnyugtatóan tisztázni a tavalyi küldöttgyűlés tisztaságával kapcsolatos kérdéseket, akkor elkerülhetetlen a tisztújító küldöttgyűlés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik