Belföld

Horn halálhírét keltették

Az interneten és az Echo TV-n hétfőn este megjelent egy hír, hogy meghalt Horn Gyula. Szocialista forrásból a Stop.hu úgy tudja, hogy álhír volt, a miniszterelnök jól van. A Népszabadság Online közleményben kért elnézést Horn Gyulától és az olvasóktól.

A FigyelőNet információi szerint a halálhír először az Echo TV friss hírei között jelent meg nem sokkal este fél 10 körül. A Stop.hu úgy tudja, hogy az egyik internetes hírportálnál korábban készítettek egy összeállítást Horn Gyula pályájáról, és ez az anyag véletlenül bekerült a friss hírek közé.


Az Index szerint a Népszabadság Online (NOL) oldalán jelent meg az a hír, hogy Horn Gyula meghalt. A Népszabadság egyik vezető beosztású munkatársa telefonált a lap internetes szerkesztőségének hétfő este, hogy Horn Gyula állítólag meghalt. A NOL igyekezett elsőként közölni a hírt, így azt megjelentették, anélkül, hogy ellenőrizték volna valóságtartalmát. A lap egyik vezető beosztású munkatársa később betelefonált, hogy a hír nem igaz – írta az Index. A NOL és az Echo TV egyaránt levette a hírt a hírfolyamból.

A Stop.hu megbízható forrásból úgy értesült, hogy Horn Gyula jól van. Lendvai Ildikó az internetes portálnal úgy nyilatkozott, nem igaz az a hír, hogy a volt kormányfő meghalt. A szocialista frakcióvezető elmondta: tudomása szerint a hír az Echo TV-től származik, amit gyorsan átvettek más sajtóorgánumok is, de ő mindezt a leghatározottabban cáfolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik