Belföld

Vadász János és a biciklis futár is gyanusított

A rendőrség Vadász János mellett a biciklist is meg fogja gyanúsítani garázdasággal a Kodály köröndnél történt biciklis incidens ügyében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

biciklist rongálás és garázdaság bűncselekményében, a férfit lőfegyverrel visszaélés és garázdaság miatt fogjuk meggyanúsítani a közeljövőben – mondta a távirati iroda érdeklődésére Szabó Illés. A július végén történt incidensről az egyik bulvárlapnak azt nyilatkozta a 25 éves sértett, hogy egy szürke színű autó leszorította őt az útról, mire rémületében a gépkocsi tetejére csapott és szidalmazta a sofőrt. A fiatalember elmondása szerint az autós egy pisztollyal fenyegette meg.

A VI. kerületi kapitányság garázdaság miatt indított eljárást. Vadász János, az MSZP országos választmányának volt tagja, egykori szakszervezeti vezető és parlamenti képviselő később jelentkezett a rendőrségen és azt állította: a biciklis megtámadta, és ő csak védekezett. Az ügyben egyébként parancsnoki vizsgálat indult az ellen a VI. kerületi rendőr ellen, aki nem vette fel a rendőrségen jelentkező futárral a jegyzőkönyvet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik