Belföld

Kuncze: Orbán Kelemen balladáját látom kibontakozni

A Fidesz akciója beláthatatlan ideig tartó jogállambontás, éppen ezért elfogadhatatlan – közölte Kuncze Gábor.

“Orbán Kelemen balladáját látom kibontakozni: amit lebontanak nappal, fölépítik éjjel” – fogalmazott Kuncze Gábor. A liberális pártelnök szerint a Fidesz politikusai nem veszik észre, hogy képviselőként a felelősségük nőtt, nem pedig felelőtlenségük. Hozzátette: amit most műveltek, az egy rövid ideig tartó kerítésbontás és egyébként egy beláthatatlan ideig tartó jogállambontás, amit ezért elfogadhatatlannak tart.

Kuncze Gábor hangsúlyozta: ha bárki garantálni tudja, hogy senki nem él vissza a gyülekezési joggal, azonnal el lehet bontani a kordont, mert senki nem nézni jó szemmel, hogy a magyar Parlament épületét kordon veszi körül. Szerinte azonban ilyen garanciákat adni nem lehet, mert “a játék jelenleg éppen arról folyik, hogyan lehet semmibe venni a Magyar Köztársaság írott és íratlan szabályait”. Úgy vélte, “ebbe a sorba állt most be anarchista társaival Orbán Viktor. Megjegyezte: itt most nem a megoldás keresése, hanem a konfliktus kiélezése folyik.

„Észre kell venni, a Fidesz úgy ítélte meg, túl hosszan van már nyugalom, ezért aztán valamit mindenképpen csinálni kell, hogy a Magyar Köztársaság nyugalmát felborítsák” – jelentette ki. A liberális párt elnöke szerint amíg a politikai megoldást nem találják meg, addig a törvényes rend fenntartása, illetve helyreállítása a feladat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik