Belföld

“Kezdődik a tavaszi hadjárat”

A "tavaszi hadjárat" megkezdését jelentette be "az egyesített Kossuth téri tüntetőcsoportok" nevében Molnár Tamás ügyvivő az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja képviselőcsoportja “példamutató történelmi tettet hajtott végre, amikor polgári engedetlenség keretében lebontotta a Parlament épülete köré emelt – a posztkommunista rendőrállam jelképeként számon tartott – vaskerítést” – írja.

Megfogalmazása szerint külön köszönet illeti Orbán Viktort, hogy visszatérve a rendszerváltás demokratikus hagyományaihoz és gondolatához, nem tűrte tovább az alkotmányos alapjogok tartós megsértésének Európában is egyedülálló gyakorlatát.

“A Kossuth tér bátor felszabadítása ismételt lehetőséget teremt a magyar demokráciáért küzdő egyesített Kossuth téri tüntetőcsoportoknak, hogy megkezdjék a valódi rendszerváltást beteljesítő tavaszi hadjáratukat. Közös nemzeti akarattal végrehajtjuk azt a nemes szándékunkat, amelyet 2006 őszén elkezdtünk!” – áll a közleményben, amely szerint hitükben megerősödve folytatják az egész országra kiterjedő morális forradalmukat.


A társadalmi béke érdekében a Kossuth teret vissza kell adni a népnek, különben ismét vér folyik a pesti utcákon és áldozatok is lesznek – jelentette ki Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője az MTI-nek adott nyilatkozatában péntek délután a Parlament előtt. Hozzátette: a rendőrökön ismét nincs azonosító jelvény, ezért nem kívánnak “együttműködni a karhatalommal” és a társadalmi béke érdekében Gergényi Péter, budapesti rendőrfőkapitánynak, Bene László országos rendőrfőkapitánynak, valamint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a mai napon távoznia kell posztjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik