Belföld

Fodor: belpolitikai hidegháborút akar a Fidesz

A Fidesz kordonbontó akciójával a belpolitikai hidegháborút akarja fenntartani, amelyet csak az öt parlamenti párt megállapodásával lehet megoldani - közölte az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának liberális alelnöke az MTI-vel pénteken.

“Aki nem a tárgyalóasztalt választja, az a hidegháborút akarja fenntartani” – fogalmazott Fodor Gábor. A szabad demokrata politikus szerint nem volt bölcs lépés a Kossuth tér köré vont kordont ilyen sokáig fenntartani, és ezen változtatni is kell. Ugyanakkor hiba volt a Fidesz képviselőinek magatartása, amely elfogadhatatlan – jelentette ki. A politikus hangsúlyozta: ez rossz példa a magyar társadalom számára.

Fodor Gábor szerint, ha a Fidesznek kifogása van a kordonnal szemben, akkor tárgyalásokat kell kezdeményeznie erről, és az SZDSZ nyitott egy ilyen egyeztetésre. Az őszi események megismétlődésének is csak tárgyalással lehet elejét venni – mondta, hozzátéve: ez is a politikai erők döntésén múlik.

A liberális politikus szerint ebben az ellenzéki pártoknak is partnernek kell lenniük, mert ha a Fidesz felszólítja híveit, hogy ne tüntessenek a Kossuth téren, akkor nem lesznek újabb demonstrációk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik