Belföld

Ugyanannyit keres Demszky

Egyhangúan megszavazták a képviselők a főpolgármester juttatásairól szóló határozatot pénteken a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén. Így az alapfizetése mellett 201 ezer forintos költségátalányban is részesül.

A korelnök vezetésével pénteken megalakult a Fővárosi Közgyűlés, melybe a Fidesz–KDNP 30, az MSZP 24, az SZDSZ 9, az MDF pedig 3 mandátumot szerzett. A testület létszáma az alakuló ülésen kettővel kevesebb, mivel a Fidesz–KDNP egyik képviselője összeférhetetlenség miatt lemondott, Demszky utódjául megjelölt Dancs Gábor mandátuma viszont még nem érvényes, mivel nem telt le a jogorvoslati határidő.


Demszky Gábor az eskütétel után beszédében az együttműködés jelentőségét hangoztatta. Mint mondta, stabil koalíciót köt a városvezetés, és mindent megtesznek azért, hogy minél szélesebb összefogás és egyetértés jellemezze Budapest parlamentjét. Hozzátette: folytatni fogják az elindított szociális és útfelújítási programot, befejezik a 4-es metró építését, valamint újabb területekre terjesztik ki a városrehabilitációt.

A közgyűlésen megszavazták a főpolgármester illetményét is, ennek értelmében Demszky Gábor 671 550 forint havi fizetést kap október 1-jétől, illetve fizetése 30 százaléknak megfelelő 201 465 forintos költségátalányban részesül. Az elfogadott határozat biztosítja a városvezető magáncélú gépkocsi- és telefonhasználatát is, melyet a Fővárosi Önkormányzat fedez.

Az MSZP frakcióvezetője megállapította, hogy bár a főpolgármester fizetése nem változott, a képviselők viszont alapilletményük 30 százalékos csökkentésére számíthatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik