Belföld

Estéként nem jár a 2-es metró

Október 5-től november 19-ig folytatódik a 2-es metró felújítása, ezért a hétköznapokon este fél nyolckor indul az utolsó szerelvény, hétvégenként – két kivétellel – pedig egyáltalán nem járnak a metrószerelvények.

A munkanapokra eső felújítási időszakban üzemkezdéstől este fél nyolcig közlekedik a 2-es metró, majd ezt követően kétfajta metrópótló autóbusszal lehet utazni a 2-es metró teljes vonalán. Szombaton és vasárnap viszont a teljes vonalon metrópótló autóbuszok járnak. Ezen időszak alól kivétel az október 21–23-i hosszú hétvége az 1956-os forradalom ünnepségei, és a 28–29-i hétvége a közeli halottak napi megemlékezések miatt.

Bősze Sándor, a BKV főosztályvezetője közölte: az említett időszakokban az M2 jelű metrópótló autóbusz 2,5 percenként közlekedik az Örs Vezér tér–Astoria– Erzsébet híd–Déli pályaudvar–Moszkva tér között, míg M2B jelzéssel 5 percenként az Örs vezér tér–Deák tér–Hild tér–Kossuth tér–Margit híd budai hídfő–Batthyány tér–Moszkva tér útvonalon szállítják új Volvo buszok az utasokat. Emellett csak hétvégenként, 10 perces időközönként ingavonat közlekedik a Moszkva tér–Batthyány tér–Kossuth tér között.

A következő hetekben a Déli pályaudvari, a Moszkva téri és a Deák téri állomások technológiai helységeinek és berendezéseinek felújítását végzik el. A különleges gépészeti és távközlési munkák befejező feladatai is erre az időszakra esnek. Így például megújulnak a kapcsolóberendezések, a védelmi és automatikai berendezések. Folytatódik a mozgólépcsők főjavítása, amelyet az állomási rekonstrukció alatt azért nem lehetett elvégezni, mert nyáron a mozgólépcsők alapvetően az építési anyagok és a munkaerő szállításában láttak el elengedhetetlen feladatot. A Deák téri állomás környezetében lévő alagútban, a vonatok fordításának folyamatos biztosítása érdekében eddig nem volt felújítás, amit szintén az ősszel végeznek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik