Belföld

Filló Pál bocsánatot kért

Filló Pál szocialista országgyűlési képviselő szerdán este az MTI-n keresztül bocsánatot kért azoktól, akiket esetleg megbántott a párt májusi balatonőszödi frakcióülésén elhangzott "patkányos" hasonlatával.

“A hasonlat egy kicsit szerencsétlen volt, ezt elismerem, és ha bárkit ezzel megbántottam, akkor ezért elnézést kérek” – mondta a politikus, aki nem vitatta, hogy az említett hasonlatot használta.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerdán az MTI-vel azt közölte: a párt azonnali bocsánatkérést és magyarázatot követel Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől és Filló Páltól a balatonőszödi frakcióülésen elhangzottak miatt. Ezt azután mondta, hogy az InfoRádió kora délután újabb részleteket tett közzé a frakcióülésről, amelyen Filló Pál egy felszólalásában patkányos hasonlattal élt.

Filló Pál az MSZP frakcióülésén az elbocsátani tervezett mintegy 40 ezer köztisztviselővel és mindazokkal kapcsolatban, akiket energiaár-emelés sújtani fog, a következő kijelentést tette: „amikor a patkányt a sarokba szorítják, az is inkább elmenekül, ha tud. Akkor támad csak, hogy ha nincs más kiút számára. Én nem akarom a lakosságot ilyen ronda hasonlatban összehozni, de csináljunk már egy kis lyukat azon a falon, ahol azért ki tudnak slisszolni”. Erre válaszul Gyurcsány Ferenc azt mondta: csinálunk” – idézte az InfoRádió alapján Filló Pál szavait Semjén Zsolt. Hozzátette: “csinálnak egy kis lyukat a falba, ahol a patkányok, mármint a nép ki tud slisszolni”.

“Én a felszólalásomban azt kértem a miniszterelnök úrtól, hogy segítsünk az embereknek” – hangsúlyozta, hozzátéve: nem akart senkit sem megbántani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik