Belföld

Az MDF jogi eljárást indít Gyurcsány ellen

A párt szerint a kormányfőnek a bíróság előtt kell felelnie azért, mert alaptalanul rágalmazta Dávid Ibolyát.

Az MDF közleménye szerint Gyurcsány Ferenc az elmúlt napokban, többször is megrágalmazta Dávid Ibolyát. Gyurcsány ugyanis az Indexnek adott interjújában az elmúlt 16 év hazugságai között említette: „Ugye hazugság volt, amikor Dávid Ibolya azt válaszolta az Auschwitzba menő vonatokról szóló szurkolói mondatokra, hogy nem ért a focihoz. Ugye ez mind hazugság volt?”

Rágalmazott?

Makay Zsolt kampányfőnök közleményében azt írta: leszögeznünk Dávid Ibolya újságírói kérdésre, miszerint mit szól ahhoz, hogy Várszegi Gábor megvásárolta az FTC labdarúgócsapatát, azt válaszolta: az akkori kormány egyetlen nőtagjaként nem kíván beleszólni a hazai fociéletbe, mivel nem ért hozzá.

A legkisebb ellenzéki párt úgy véli, hogy felelős, tisztességes, demokrata politikus nem engedheti meg magának, hogy politikai ellenfeleit alaptalanul az antiszemitizmus és a hazugság gyanújába keverje, elfogadhatatlan, hogy ezt azért tegye, hogy saját felelősségéről elterelje a figyelmet. A rágalmak miatt ezért a párt jogászai jövő héten megteszik a szükséges lépéseket – nyilatkozta a FigyelőNetnek a párt sajtófőnöke.

Orbán is felelősségre vonná

Gyurcsány Ferenc azonban nemcsak emiatt számíthat feljelentésre. Orbán Viktor ugyanis a tv2-nek adott interjújában úgy fogalmazott: Gyurcsány bűncselekményt követett el, amikor a költségvetési törvénybe olyan számokat írtak, amelyek nem voltak igazak, és ezt most be is ismerték. A Fidesz elnöke felvetette, hogy Gyurcsányt büntetőjogi felelősségre kell vonni emiatt.

A FigyelőNet információi szerint a rendőrséghez eddig nem érkezett feljelentés Gyurcsány Ferenc ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik