Belföld

Dávid ismét visszautasította Orbánt

„Amíg nincs közösség az elvekben, addig nincs közösség a kormányzásban”- írta Dávid Ibolya szerda délután a Fidesz elnökének.

Az MDF elnöke ezzel a levéllel gyakorlatilag visszautasította Orbán Viktornak a korábbi ajánlatát, amelyben az együttműködés garanciájaként közös miniszterelnök-jelölt állítását szorgalmazta, feltétel nélküli együttműködés mellett. Dávid Ibolya kérte, hogy a szerda reggel írt levelében megfogalmazott nyolc pontot a Fidesz vegye komolyan és válaszoljon rá.

Mint írja: „a Magyar Demokrata Fórum a Fidesszel nem személyeskedő, hanem elvi konfliktusban áll. Arra kértük Önt és pártját, hogy a nyilvánosság előtt, nyolc pontban tegye egyértelművé az álláspontját. Ez lehet a kiindulópontja bármilyen tárgyalásnak. Ebből talán a legfontosabb, hogy a nyilvánosság előtt vonja vissza a Magyarországot ellehetetlenítő, 3500 milliárd forintos ígéretcsomagját, amelyet a kampányban tett.”

Hozzáteszi, hogy a Gyurcsány kormány botrányos költségvetési politikája után a Fidesz programban megfogalmazott gazdaságpolitika egy „második Mohács” lenne Magyarország számára.


“A Magyar Demokrata Fórum számára a konzervatív elvek és az ahhoz társult politikai célok megvalósítása a fő cél, de ennek csíráját sem látja a Fidesz választási programjában. Ezen nem segít, ha Ön az utolsó pillanatban elhagyja a süllyedő hajót, és a felelősséget áthárítja másra.” – olvasható a levélben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik