Belföld

Megkezdődött a Fidesz nagygyűlése

A hétfő délután négyre meghirdetett nagygyűlésen először Nagy Gábor Tamás Áder János, majd Varga Mihály mondott beszédet. A tömeg a Budai Várban a Dísz tértől a Szentháromság térig húzódott.

Miután Keresztes Ildikó elénekelte az „igen-igen” refrénű dalt és Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester rövid beszédet mondott, Rákay Philip felkonferálta a Fidesz nyertes befutó képviselőit, Áder Jánost, akit Csornán, Varga Mihályt, akit Karcagon és Kósa Lajos, akit Debrecenben választottak meg az első fordulóban.

Áder János beszédében elmondta, hogy azért kell mennie a Gyurcsány-kormánynak, mert nem teljesítette korábbi ígéreteit. A megígért 400 ezer új munkahely helyett 450 ezer munkanélküli lett kormányzásuk alatt, tönkretették a családtámogatási és az otthonteremtési rendszert. A választáshoz még ki kell bírni az elkövetkező két hetet. „Legyünk mindenütt elegen” – zárta beszédét Áder János.

Varga Mihály, az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere, aki Karcagon győzött, arra kérte a megjelenteket, hogy sokszorozzák meg erejüket, és legyenek ott mindenütt, ahol még talpon vannak a Fidesz-KDNP jelöltjei a második fordulóban.


Kósa Lajos, Debrecen polgármestere – aki a megyeszékhelyen szerzett mandátumot – arról beszélt: ha megvan a jobboldali szavazók összefogása, akkor kormányváltás lesz. A három politikus szavait nagy taps fogadta, a kormányoldali politikusok nevének említésére a tömeg fújolással válaszolt.


Ezt követően röviden szólt a Fidesz országos listáján ötödik helyen szereplő Wittner Mária 56-os elítélt, majd Schmitt Pál és Pokorni Zoltán alelnök beszéde következett. A gyűlés utolsó felszólalója Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje lesz.

Rogán Antal kampányfőnök délelőtt az Fidesz elnökségi ülése után, a választókerületi elnökökkel folytatott tanácskozás közben újságíróknak elmondta: a Fidesz második fordulós választási felhívását a Várbeli rendezvényen közlik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik