Belföld

55 helyen lép vissza az SZDSZ

A Szabad Demokraták Szövetsége 55, a Magyar Szocialista Párt pedig három helyen lépteti vissza jelöltjeit egymás javára az országgyűlési választások második fordulójában – jelentette be Gyurcsány Ferenc.

A két párt képviselői hétfőn találkoztak Gyurcsány Ferenc dolgozószobájában, hogy megállapodjanak a második fordulóról.

Kuncze Gábor SZDSZ-elnök elmondta: a főváros V. kerületében Pető Iván, a IX. kerületben Gegessy Ferenc javára lép vissza a szocialista jelölt. Pest megye 12. számú választókerületében pedig az ő javára lép vissza az MSZP jelöltje.

Öt helyen a két párt közös jelöltjeinek van esélye nyerni, ezért ezeken a helyeken erős kampányt folytatnak majd. Hankó-Faragó Miklós Szombathelyen, Szécsi Gábor Kecskeméten, Sándor Klára Szegeden, Balog József Kecskeméten és Kóka János Budapesten a második fordulóban is megméretteti magát közös jelöltként.


Hiller István, az MSZP elnöke arra szólította fel jelöltjeik támogatóit mindenütt az országban, hogy a visszalépések után támogassák a koalíció jelöltjeit.

A 176 egyéni választókerületből 66-ban dőlt el a szavazás az első fordulóban, ezért kell 110 helyen második fordulót rendezni. Az MSZP-nek 56 jelöltje, MSZP-SZDSZ támogatással pedig öt jelölt várhatja első helyről a két hét múlva sorra kerülő második fordulót. A Fidesz-KDNP-nek 47 képviselőjelöltje végzett az első helyen, az MDF-Fidesz-KDNP-nek pedig egy.

A visszaléptetett SZDSZ-es jelöltek teljes listáját itt olvashatja >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik