Belföld

Részvételi szabályzat, adatvédelem, nyeremények

Az FN a választások alkalmából tippjátékot indít. Akik a legjobban megtippelik, hogyan teljesítenek a pártok a választások első vagy második fordulójában, egy-egy kétszemélyes, külföldi utazást nyernek.

A játék menete

A NAGY VOKS-JÁTÉK résztvevői két külön fordulóban tippelhetik meg, mely párt, milyen eredményt ér el a választásokon. Az úgynevezett legkisebb négyzetek módszerének elve alapján azt a játékost tekintjük nyertesnek, aki a legpontosabban (azaz a legkisebb eltérésnégyzetösszeggel) eltalálja az Országos Választási Bizottság (OVB) által kihirdetett végeredményt. A tippeket két tizedesjegyig lehet megadni, és a hivatalos végeredményt is két tizedesjegyig számoljuk, a kerekítés szabályai szerint. Ha több játékos is ugyanazt az eredményt (azaz a legkisebb eltérésnégyzetösszeget) éri el, közöttük sorsolással döntjük el, kié a 250 ezer forint értékű kétszemélyes egyhetes tunéziai üdülés. A nyertesek az utazást a Best Reisen 2006 nyári katalógusából választhatják ki.


Legkisebb négyzetek módszerének elve, példa:
Én tippem Végeredmény Különbség négyzete
A párt 40 % 42 % (40-42)^2=4
B párt 36 % 40 % (36-40)^2=16
C párt 24 % 18 % (24-18)^2=36


Összesen: 56

– második játékrész:

A játék második fordulója a két választási forduló között, április 14-től április 23. 19 óráig tart.

Ebben a szakaszban azt lehet megtippelni, hány mandátumhoz jut a megszerezhető 386-ból a parlamentbe bekerült négy párt és az Egyéb kategóriába sorolt, egyébként potenciálisan egyetlen egy független jelölt.


A játékosnak a játékban való részvételhez ki kell töltenie a tippjáték ábrája alatt látható adatlapot is, ahol valós elérhetőségi adatokat kell megadni. (Lásd még Adatvédelem címszó alatti írásunkat.) A játék egy-egy fordulójában, egy e-mailcímmel csak egy alkalommal lehet tippelni.

A játékos tippje és személyes adatainak megadása után biztonsági okokból a bal oldalon látható kis ábrán látható, betűkből és számokból álló sorozatot be kell gépelni az üres mezőbe. A játékos a „Kalandra fel” gomb megnyomásával véglegesítheti adatait és vehet részt játékunkban.


A játék menete
– első játékrész (már lezajlott!)

A játék első fordulója a választások első fordulójáig, április 9. este 19 óráig, vagyis urnazárásig tart.

Az első játékrészben a listás szavazatok alapján tippelhetik meg a résztvevők az eredményt. A hét párt (Centrum, Fidesz, Harmadik Út, MDF, MSZP, Munkáspárt, SZDSZ), illetve az „Egyéb” kategória mellett található mezőbe kell beírni, hogy az adott párt hány százalékát szerzi meg a listás szavazatoknak. (Az „Egyéb” kategória a hét megnevezett, korábban 1 százaléknál jobb eredményt elérő párton kívül induló összes többi pártot magában foglalja.)

Figyelem! Az egyszerűség kedvéért az egyéni jelöltekre leadott szavazatokkal ebben a játékban nem számolunk!

A mezőkben szereplő számok összege értelemszerűen csak 100 (%) lehet az első körben! Amennyiben a tippelő nem osztja szét az egyes pártok, illetve az Egyéb kategória között a szavazatok 100 százalékát, nem tudja elküldeni tippjét.

A játékosnak a játékban való részvételhez ki kell töltenie a tippjáték ábrája alatt látható adatlapot is, ahol valós elérhetőségi adatokat kell megadni – hiszen a nyerteseket ezen a címen fogjuk értesíteni. (Lásd még A játékban való részvétel feltételei címszó alatti írásunkat az adatvédelemről.) A játék egy-egy fordulójában, egy e-mailcímmel csak egy alkalommal lehet tippelni.

A játékos tippje és személyes adatainak megadása után biztonsági okokból a bal oldalon látható kis ábrán látható, betűkből és számokból álló sorozatot be kell gépelni az üres mezőbe. A játékos a „Kalandra fel” gomb megnyomásával véglegesítheti adatait és vehet részt játékunkban.

A játékban való részvétel feltételei


A játékban való részvétellel a játékos hozzájárul hogy:

• Adatait a Sanoma Budapest Kiadói Rt. (továbbiakban: Szervező) a játék (továbbiakban Nyereményjáték) lebonyolítása céljából – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően – kezeli.

• Nyereményhez jutása esetén személyes adatai közül nevét, továbbá a nyerés tényét az ajándék megjelölésével a Szervező nyilvánosságra hozza.

• Adatai a Szervező nyilvántartásába kerüljenek, és azokat az esetleges tiltó nyilatkozat kézhezvételéig minden további ellenszolgáltatás és hozzájárulás nélkül marketing tevékenység céljából a jövőben felhasználja.

A résztvevők személyes adatait a Szervező bizalmasan kezeli, harmadik fél részére nem adja ki.

A Szervező fenntartja magának a jogot, hogy a jelen játékszabályzatban foglalt feltételeket vagy magát a játékot módosítsa, felfüggessze, vagy megszüntesse.

A játékosok tudomásul veszik, hogy a Szervező nem vállalja a felelősséget a játék során felmerülő technikai problémákért, különös tekintettel, a megadott e-mail cím (kliens) esetleges meghibásodásaiért.

A Nyereményjátékban nem vehetnek részt a Sanoma Budapest Kiadói Rt. alkalmazottai és azok hozzátartozói.

A Nyereményjáték szervezői a játék végeredményével kapcsolatosan fellebbezést nem fogadnak el, azzal kapcsolatos minden jogi út kizárva.


A nyeremények esetleges kisorsolása a Sanoma Budapest Lapkiadó Rt. székhelyén (1037 Budapest, Montevideo. u. 8.) történik a játék zárását követő napon.

Nyertesek és nyereményátvétel

A nyertesek névsora a FigyelőNeten kerül közzétételre, a nyerteseket a megadott regisztrációs elérhetőségeiken is értesíti a Szervező. A nyertesnek 7 naptári áll rendelkezésére, hogy levelünkre válaszoljon, amennyiben nem jelentkezik, úgy második emlékeztetőt küldünk, ha újabb 7 nap elteltével sem kapunk visszajelzést, akkor úgy tekintjük, hogy nyereményéről lemondott! Ezután a Szervező új sorsolást tart. A korábbi nyertes ezután semmiféle jogot nem formálhat a nyereményre.
A nyeremények után fizetendő adók és járulékok a Szervezőt terhelik, azonban a nyeremény átvételével összefüggésben esetlegesen felmerülő egyéb költségek és kiadások (pl. nyeremény átadásának helyszínére történő utazási költség; útlevélköltsége stb.) őket terhelik.

A nyeremények átadása a játék lezárultát követően, előzetes egyeztetés után, a szerkesztőségben történik.

A nyeremények csak személyesen vehetők át. Amennyiben a nyertes cselekvőképességében korlátozott, úgy a nyereménnyel kapcsolatos érdemi ügyintézésre, valamint a nyeremény átvételére csak a törvényes képviselőjével együtt jogosult. Amennyiben a nyertes cselekvőképtelen, úgy nevében kizárólag törvényes képviselője járhat el. (Elvált szülők esetén a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő.)

A Szervező a nyeremények tekintetében szavatosságot nem vállal, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával/forgalmazójával szemben érvényesítheti, akit a Szervező a nyeremény átadásakor a nyertes számára megjelöl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik