Belföld

Egy magyar lány a londoni sérültek között

Egy 22 éves magyar egyetemista lány is a megsérült Londonban a csütörtök reggel történt terrortámadás során - hangzott el a közszolgálati televízió esti híradójában.

A szakmai gyakorlatát a brit fővárosban töltő lány kisebb sérüléseket szenvedett, a lábán és a fején sérült meg – hangzott el a hírműsorban.

Szombati Béla londoni magyar nagykövet hivatalosan nem tudta megerősíteni ezt az információt, mivel a nagykövetségre hozzátartozótól vagy sérülttől eddig nem érkezett bejelentés. Hozzátette: a nagykövetség folyamatos kapcsolatban áll a brit hatóságokkal.

A híradónak nyilatkozó diplomata elmondta: a londoni szervek maguk is bevallották, hogy valószínűleg péntekig eltart mire válaszolni tudnak a telefonvonalakra befutott érdeklődő hívásokra, hiszen óránként körülbelül 40 ezren tárcsázzák a megadott vonalat.

Háromszáz hívás érkezett


A Külügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint összesen háromszáz hívás érkezett a Külügyminisztérium Válságkezelő Központjába csütörtök délután 15 óra után.

Főleg hozzátartozók érdeklődtek családtagjaik felől, mivel a londoni mobilhálózat túlterheltsége miatt hosszú órákon keresztül nem tudták őket utolérni.

A Külügyminisztérium munkatársai a Válságkezelő Központban és a londoni nagykövetségen felvették a hozzátartozók adatait, majd minden lehetséges módon tudakozódtak utánuk londoni szállodákban, esetleges tartózkodási helyükön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik