Belföld

Magyar cégeket térképez fel a Motorola

Kockázatitőke-társaságként az idén már Kelet-Európában, azon belül is az elsők között Magyarországon keres új befektetési lehetőségeket az amerikai Motorola - írja a keddi Világgazdaság.

A világ második legnagyobb mobilkészülék-gyártója 1999-ben döntött arról, hogy a társaságon belül létrehoz egy befektetési részleget azzal a céllal, hogy a cég által képviselt technológiába leginkább illeszkedő új generációs találmányok, fejlesztések gazdáit – ha kell tőkével – segítsék további fejlődésükben. Erre a célra évi 70–100 millió dollárt költenek.

Azon vállalkozások iránt érdeklődik az amerikai társaság, amelyek a szélessávú, vezeték nélküli hálózati, vagy készülékfejlesztésekben vannak otthon. 

John O’Donohue a program európai igazgatója szerint a magyar vállalkozásoknak jók lehetnek az esélyei, mivel jól képzett, több nyelvet beszélő fejlesztőkkel találkozott Magyarországon. Az ír nemzetiségű szakember külön kiemelte, Magyarország számára nemcsak a zöldmezős összeszerelő beruházások megszerzésében lehet példa Írország, hanem a szellemi tőke kiaknázásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik