Belföld

Művészek, közéleti személyiségek a kettős állampolgárság mellett

A kettős állampolgárság támogatására nyílt levél aláírására hívott művészeket, politikusokat a budapesti Szent István térre, a Bazilika elé az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség.

Körübelül egy hete van kint egy körpanorámás aláíró fal itt a Szent István téren, rajta különböző elszakított nemzetrészekről való tájakról emberekről képek, most pedig meghívtunk művészeket, közéleti személyiségeket, akik úgy gondolják, hogy egyetértenek azzal a felirattal, ami rajta szerepel, hogy: útlevél Európához – tájékoztatta a Magyar Rádiót Rétváry Bence az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, az egyik szervezője ennek az aláírásgyűjtési akciónak. Az aláírók között szerepel többek között Makovecz Imre, Vikidál Gyula, Tolcsvay Béla, Balázs Fecó, Balázs Péter, Esztergályos Cecílial és Szűrös Mátyás.

“Nem is kérdés, hogy igennel szavazzon az ember, mert az ember a családját nem hagyja el, és hogyha jelen pillanatban nekünk egy kicsit jobban megy, mint a többi családtagnak, akkor természetes, hogy mi nyújtjuk a kezünket” – jelentette ki Esztergályos Cecília.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik