Belföld

Kuncze: cinikus az ellenzék a népszavazás kérdésében

Kuncze Gábor szerint cinikus az ellenzék magatartása a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazással kapcsolatban.

A SZDSZ elnöke szerint a Fidesz vonatkozó állásponta: “szavazzatok igennel az állampolgárságra, és egyébként tárgyaljunk arról, hogy nem adjuk meg azt”. Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke ezzel szemben úgy vélekedik, a népszavazás bizalmi próbatétel, arról is szól, bíznak-e a politikusok a népben, az emberek a politikusokban és a pártok egymásban.

A Fidesz javaslatainak lényege, “hogy vagyunk mi, akik itt élünk az állam területén, a politikai nemzet tagjai, (…) és aztán vannak ők, akik itt akarnak valamit, hát akkor adjunk nekik valamit, mondjuk európai útlevelet (…), és egyébként pedig ne adjunk nekik semmi mást” – mondta a Kuncze Gábor.

A szocialitákhoz hasonlóan az SZDSZ arra biztatja választóit, hogy mindkét kérdésre szavazzanak nemmel a decemberi népszavazáson, mivel nem áll megfelelő információ rendelkezésükre ahhoz, hogy felelős döntést hozzanak – mondta korábban a szabaddemokrata pártelnök.

“Az SZDSZ őszintén vállalja véleményét ebben a kérdésben, és azt is világossá tesszük, hogy nincs ,,csináljunk egy kicsit-elmélet, hanem vagy-vagy: ha igent mondunk, annak összes következményével mondunk igent” – fogalmazott.

Az SZDSZ nem hazafiatlan, csak másként gondolkodik a felelősségről mint azok, akik “egy érzelmi ügyből saját jól felfogott érdekükben rövid távú belpolitikai hasznokat akarnak kicsikarni a maguk számára” – mondta Kuncze Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik