Belföld

MSZP-Mol vita a cégvezetők prémiumáról

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja közleményben kifogásolta, hogy a Mol 28 vezetője az OTP által adott kölcsönből vásárolt kötvényeivel a gázüzletág értékesítése után 10,8 milliárd forint árfolyamnyereséghez jutott, a Mol szerint ez a tulajdonosok által elfogadott nemzetközileg elismert ösztönző rendszer.

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja által az Országos Sajtószolgálaton keresztül közzé tett közleményében a bennfentes kereskedelem vádját veti fel ezzel kapcsolatban, amit a Mol határozottan visszautasított. “Az megítélés kérdése, hogy mennyire volt etikus az eljárás, hiszen ezek a vezetők pontosan ismerték az információkat arról, hogyan fog változni a Mol árfolyama a gázüzletág eladása után és saját maguk hozták meg az eladásról szóló döntést is. Az Európai Unió legtöbb országában ezt bennfentes információnak hívják” – áll az MSZP képviselőcsoportjának közleményében, amely a Mol szerint többek között hemzseg a tárgyi tévedésektől.

A Mol sajnálattal értesült arról, hogy az árfolyam-nyereségadóról szóló politikai indíttatású vitában egyes politikai erők eszköznek használják fel a társaságot. A Mol határozottan visszautasítja az ezzel összefüggésben megfogalmazott alaptalan vádakat, reagáltak az MSZP-s közlemény azon részére, amely arra utalt, hogy az árfolyam-nyereségadó bevezetésének elutasítás miatt a Mol-vezetők most nem adóznak az árfolyamnyereség után. A Mol által az MTI-nek adott nyilatkozat emlékeztet arra, hogy a 2003. évi szeptember 1-jei közgyűlési határozat és az arról szóló tájékoztatás részletesen bemutatta azt a transzparens, hosszú távú vezetői ösztönzői kötvényprogramot, amit a részvényesek elfogadtak, a befektetők és elemzők pedig a legjobb nemzetközi gyakorlatnak megfelelőnek tartanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik