Belföld

A legjobb munkahely – Ön szerint!

A FigylőNet olvasói idén negyedszerre dönthetik el, melyik magyarországi vállalat érdemli a legjobb munkahely címet. Online kérdőívünk kitöltésével Ön is szavazhat, leírhatja véleményét a magyar munkaadókról.

A Hewitt Inside tanácsadó cég Legjobb Munkahely-felmérésében idén több mint 70 magyar vállalat szállt versenybe a címért. A cégek megítélésénél az alkalmazottak véleménye esik legnagyobb súllyal a latba. A tavalyi felmérésben közel 11 ezer munkavállaló mondhatta el gondolatait közvetetten a vállalatvezetőknek.

A hagyománynak megfelelően idén a felmérést kísérő online kérdőív segítségével negyedszerre szavazhatnak a FigyelőNet olvasói, melyik magyar cég érdemes a megtisztelő címre. Az internetes és a klasszikus felmérés tartalmilag eltér. A mi olvasóink arról dönthetnek, melyik magyar vállalat a legvonzóbb a munkaerőpiacon, melyiknek a legjobb a megítélése a munkavállalók között. Ezenkívül az olvasók véleménye alapján kiderül az is, mivel elégedettek munkavállalóként, és miért dolgoznak szívesen egy cégnél.






Tavaly az IT/Telecom

Tavaly több mint kétezer olvasónk töltötte ki online kérdőívünket. Kiderült, hogy a legtöbben az IT/Telecom iparágban dolgoznának szívesen. Ugyanakkor az Európai Unió intézményei új konkurenciaként jelentkeztek a vállalatok számára, minden második olvasónk el tudta volna képzelni, hogy uniós állásra jelentkezzen. A vállalatok között legjobb megítéléssel – a több éves hagyománynak megfelelően – a Mol, a Vodafone, a Westel (ma T-mobile) és a Matáv büszkélkedhetett.


Az online felmérés



Az Hewitt Inside Consulting Legjobb munkahely 2004 felmérése mellett párhuzamosan a FigyelőNet olvasói is elmondhatják véleményüket. A két felmérés alapvető különbsége, hogy az interneten nem vállalatok versenyeznek egymással a cím elnyeréséért, hanem egyéni vélemények fogják meghatározni a végeredményt.

Az internetes kérdőíven a cégek munkaerőpiaci vonzereje mérettetik meg inkább. A válaszok alapján általános képet alkothatunk a magyar munkavállalók preferenciáiról, arról, hogy mi befolyásolja leginkább a magyar alkalmazottak elégedettséget.

A végeredményből az is kiolvasható lesz, hogy minek alapján választanak az emberek munkahelyet, milyen elvárásokat támasztanak munkaadóikkal és munkahelyükkel szemben. A FigyelőNet látogatói a kitöltött kérdőívek összefoglalását szeptember végén olvashatják.

Vállalati felmérés

A nemzetközi Hewitt Associates és a Fortune magazin 1997 óta teszi közzé a legjobb munkáltatónak számító 100 amerikai vállalat rangsorát. 2001 óta a magyarországi Hewitt is megrendezi a Legjobb munkahely felmérést a Figyelő együttműködésével.

Az évenkénti megmérettetéssel a munkavállalók igényeinek figyelembevételének fontosságára szeretnék felhívni a munkáltatók figyelmét. A közvélemény és a cégek hajlamosak elfelejteni, hogy a vállalatok kiválóságát nemcsak a piaci részesedés, az ügyfelek elégedettsége és az árbevétel dönti el, hanem a munkaerőpiacon kivívott jó hírnév is.

A Hewitt felmérésében részt vevő cégek között az alkalmazottakkal felvett elégedettség-mérő kérdőívek, a HR osztály és a felsővezetők által kitöltött kérdőívek eredményei alapján dől el a versengés. Kiderül, hogy a cég vezetése mennyire fektet hangsúlyt a stratégiára, a kommunikációra, a vállalati kultúrára. A HR folyamatok működésének hatékonyságára és a dolgozók véleményére is fény derül.

A legjobb munkahelyek listáját, valamint azokról egy összeállítást a Figyelő mellékletében ősszel olvashatják az érdeklődők. Abból részletes eredményeket is megtudhatunk: melyik cég miért érdemelte ki előkelő helyét, mi emeli ki őket a többi vállalat közül.

Ha ide kattint, a kérdőív segítségével Ön is szavazhat >>  





Tartalomszolgáltató partnerünk a Hewitt Inside

A Hewitt Inside Consulting átfogó humán erőforrás megoldásokra szakosodott vezetői tanácsadó cég. Az Inside Rt. és a Hewitt Associates közös vállalataként, egyesítve az Inside évtizedes magyarországi tapasztalatait a Hewitt 60 éves múltjával, ügyfeleinek világszínvonalú szolgáltatásokat nyújt a HR menedzsment területén. A Hewitt Associates a világ 37 országában 15 ezer munkatárssal végzi tevékenységét. A Hewitt, szakértelmére támaszkodva, képes olyan humán tőkével kapcsolatos kihívások megoldására, melyekkel Ön is nap mint nap találkozhat. Munkatársainak közreműködésével ügyfelei olyan innovatív megoldásokat fejlesztettek ki, melyek által a világ legsikeresebb vállalatai közé tartozhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik