Belföld

Újabb járatokat töröl a Wizz Air

Októbertől tavaszig szünetelteti athéni és barcelonai járatait a Wizz Air, a prágai célállomást pedig egyelőre leveszi menetrendjéről. Cserébe újabb városokat kapcsolnak be a légitársaság hálózatába, erről hétfőn közölnek konkrétumokat.

A megszüntetendő három, Budapestről induló járat (Katowice, Prága, Athén) helyébe újakat állít be a Wizz Air, és egyes meglévő célállomásokon növeli a gépek számát – nyilatkozta a Világgazdaságnak Váradi József vezérigazgató. Részben arról van szó, hogy szezonális célpontokat vettek ki októbertől jövő év tavaszáig a menetrendből (Athén, Barcelona), illetve tesztelték az autóval 6-7 óra alatt elérhető városokba – Katowicébe és Prágába – irányuló keresletet. Kiderült, hogy ezekre „nem az előzetesen elvárt mértékű” az igény, s ezért leállították a járatokat – fejtette ki Váradi József.

További részleteket a hétfői sajtótájékoztatón árul el, de előzetesen elmondta: a járattörlésekkel és -bővítésekkel együtt járó átszervezés mindennapos gyakorlat a diszkont-légitársaságoknál, amelyek gyorsan és rugalmasan alkalmazkodnak az utasok igényeihez.

A légitársaság menetrendjében jelenleg Athén, London, Párizs, Róma, Stockholm, Brüsszel és Barcelona szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik