Belföld

Madrid: rendőrökkel együtt robbantották fel magukat terroristák

Felrobbantotta magát az a három ember, akit szombaton este próbált őrizetbe venni a spanyol főváros környékén a rendőrség - írja az Index.hu. A BBC szerint a korábbi madridi merényletek fő szervezője is meghalt a robbanásban.

A három feltételezett terroristán kívül meghalt a spanyol rendőrség speciális alakulatának (GEO) egyik tagja, további 11 rohamrendőr megsérült.

Angel Acabes spanyol belügyminiszter késő éjszakai sajtóértekezletén elmondta, hogy a március 11-én végrehajtott madridi vonatrobbantások ügyében folytatott nyomozás során jutottak el a spanyol főváros déli részén fekvő Leganes városba, ahol – a rendőrség feltételezése szerint – egy lakásban terroristák rejtőzködhettek.

A BBC szerint a mostani robbantás során meghalt a korábbi hatalmas és pusztító merényletsorozat fő kitervelője, Serhane ben Abdelmajid Farkhet is. Legalábbis ezt a “Tunéziai” néven ismert személyt gyanúsította a spanyol rendőrség a több mint 200 halálos áldozatot követelő márciusi akció megszervezésével, illetve az abban való részvétellel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik