Belföld

Országértékelés élőben – most Medgyessytől

Medgyessy Péter 2003 után második alkalommal tart országértékelő beszédet a parlamentben hétfőn, 13 órai kezdettel. A FigyelőNet – hasonlóan Orbán Viktor február 10-ei évértékeléséhez – élőben közvetíti a miniszterelnök beszédét, amelyre a hírek szerint nagyon készül a kormányfő.

Medgyessy Péter közgazdászokkal, kutatókkal konzultált, a beszéd megírásához még közvélemény-kutatási adatokat is tanulmányozott és elemzett. A miniszterelnök a hétvégén készíti el a hétfőn elhangzó beszéd végleges változatát – jelentette be péntek délután Gál J. Zoltán kormányszóvivő.

A FigyelőNeten azonban nem csupán Medgyessy évértékelését követhetik nyomon élőben, a beszéd után szerkesztőségünk politológusok segítségével azonnal értékeli az elhangzottakat. A jelenlegi kormányfő mondandóját összevetjük Orbán Viktor múlt keddi beszédével, rámutatunk a két politikus mondandójának – várhatóan – eltérő elemeire.

Az erre az alkalomra fejlesztett szoftverünk jóvoltából pedig azt is megtudhatják a FigyelőNet olvasói, hogy a két szónok milyen szavakat, kifejezéseket használt előszeretettel beszédében. Orbán Viktor kedd esti évértékelőjében több mint húsz alkalommal használta a „Kedves barátaim!” megszólítást. A bank szó ugyanakkor csak olyan pejoratív szóösszetételekben szerepelt, mint bankárgondolkodás, bankárészjárás; mindössze egy esetben hangzott el a semleges bankfiók szóösszetétel. Vajon Medgyessy Péter mire fog koncentrálni hétfőn? A FigyelőNeten azonnal megtudhatja!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik