Belföld

Közlemény az energiaadó befizetéséről

Az energiaadót havonta kell megállapítani, bevallani, befizetni - hívja fel a figyelmet a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Az energiaadóról szóló törvény hatálya alá tartozó adóalanyoknak, az adó-visszaigénylésre jogosult személynek a tárgyhót követő hónap 15. napjáig kell eleget tenniük kötelezettségüknek, illetve ettől az időponttól igényelhetik vissza az energiaadót. Az első bevallást 2004. február 15-ig kell benyújtani a megyeszékhelyen működő, jövedékiadó-ügyben eljáró vámhivatalokhoz.

A villamosenergia és földgáz termékek után fizetendő energiaadót a VPOP energiaadó bevételi számlára kell befizetni. Az energiaadó rendezésére szolgáló számlaszám: MÁK 10032000-01037375. A kötelezettségek könnyebb teljesíthetősége érdekében elkészült a “havi bevallás a fizetendő, illetve visszaigényelhető energiaadóról, valamint az önellenőrzéssel történő helyesbítésről” elnevezésű formanyomtatvány. A segédlet – térítés ellenében – beszerezhető a megyeszékhelyeken működő jövedékiadó-ügyben eljáró vámhivataloknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik