Belföld

Medgyessy: teljesíthetőek a gazdaságpolitika céljai

A kormány megállapítása szerint teljesíthetőek gazdaságpolitikai céljai, így az idei költségvetési hiány a tervezett 4,5 százalékos mértékű lesz és azt a kabinet jövőre 1-1,5 százalékponttal tovább csökkenti - áll Medgyessy Péter miniszterelnök közleményében, amelyet csütörtökön a Miniszterelnöki Hivatal sajtóirodája juttatott el az MTI-hez.

A kormányfő közli, hogy szerdán a kormány tájékoztatást kapott a takarékossági intézkedések végrehajtásáról, és ennek nyomán jutott erre a megállapításra. “A kormány célja, hogy a bérek növekedését összhangba hozza a gazdaság teljesítőképességével, miközben határozottan folytatja az inflációcsökkentés politikáját” – szögezi le Medgyessy Péter.

Kiemeli: “a kormány álláspontja szerint a jegybankkal közösen vallott inflációcsökkentő és stabilitásőrző gazdaságpolitikai célokat a mainál erősebb, 250-260 forint/euró körül stabilizálódott árfolyam szolgálja megfelelően”.

A közlemény szerint a kormány és a jegybank teljes összhangban alakítja az árfolyam-politikát, és közös elkötelezettségük az árfolyam stabilitásának megőrzése és az infláció csökkentése. “A kormány szándéka, hogy Magyarország mihamarabb, a jövő év első felében belépjen az ERM-II rendszerbe, és amint a feltételek lehetővé teszik, csatlakozzon az eurózónához” – hangsúlyozza Medgyessy Péter.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik