Belföld

Három üzemét zárja be a Marc Cipőgyár

Három Vas megyei telephelyének bezárását, több mint száz dolgozójának elbocsátását tervezi a szombathelyi székhelyű MSC Hungary Kft, ismertebb nevén a MARC Cipőgyár - mondta Doktorné Németh Margit, a cég gazdasági vezetője.

A cipőipari cég előre láthatólag püspökmolnári, pecöli és ikervári üzemét számolja fel, ahol összesen 102 dolgozót foglalkoztat.

– Vidéki üzemeinket gazdaságtalan működésük miatt számoljuk fel, de nem leépítésről, hanem átszervezésről van szó, hiszen dolgozóinknak szombathelyi gyárunkban ajánlottunk fel munkalehetőséget és bejárásukról is gondoskodunk – mondta.

A felkínált munkalehetőséggel feltehetően az érintett dolgozóknak csak egy része tud vagy akar élni, hiszen a kistelepülésen éppen azért vállalták a munkát az asszonyok a cipőfelsőrész készítő üzemekben, mert az helyben volt. Ezért többségük inkább a közelebb lévő Vasváron akar elhelyezkedni, ahol viszont korlátozottak a lehetőségek.

– Amennyiben a dolgozók nem fogadják el a szombathelyi munkalehetőséget, törvényesen nem járhat végkielégítés, hiszen nem mondunk fel nekik – tájékoztatott Doktorné Németh Margit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik