Tech

Termeszthetsz füvet, de nem az iPhone-on

Ugyanis az Apple készülékén egyszerűen nincs rá alkalmazás.

Úgy tűnik, az Apple „There’s an app for that!” (vagyis „Erre van egy alkalmazás”) szlogenje mégsem teljesen igaz. Az AppStore-ban böngészve valóban hihetetlen mennyiségű programot találunk, ráadásul olyan témákban is, amikre nem is gondoltunk volna – azonban legalább egy dolog hiányzik.

Az Android Marketplace 20 legnépszerűbb játékalkalmazása közül 5 tematikája tartalmaz valamilyen illegális drogot. Nyilván virtuális drogokról van szó, ám az Apple-nek már ez is elég, hiszen az ő top20-as listájában egy ilyet sem találunk. Az androidosok által elérhető favoritunk a Weed Farmer, ami gyakorlatilag egy olyan FarmVille, amiben egyetlen dolgot lehet ültetni: igen, füvet. Értelmetlen, de nyilván van, akit ez szórakoztat.

Tehát az alapvető különbség nem abban áll, hogy az egyik vállalat támogatja a (digitális) drogokat, a másik pedig – bármilyen oknál fogva – tiltja, hanem hogy a Google szinte teljes szabadságot biztosít a fejlesztőinek és jellemzően csak akkor lép fel, ha jogi (tipikusan szerzői- vagy szabadalmi jogokkal kapcsolatos) problémát tapasztal. Nem próbál meg nevelni.

Persze azt eldönteni, hogy kinek van igaza, már egy sokkal nehezebb kérdés, amire a magunk részéről nem is vállalkoznánk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik