Gazdaság

Nem érti Dunakeszi vezetését a MÁV

Nem lesz leépítés a Bombardier-MÁV Dunakeszi Járműjavító Kft.-nél – közölte a vasúttársaság kedden. Korábban a város önkormányzata kiállt a MÁV-tenderen vesztes kanadai-német cég mellett, mondván: az elvesztett megrendelés nyomán 500 ember marad munka nélkül.

A MÁV közleményének előzménye, hogy miután a vasúttársaság harmadszor is a svájci Stadlert hirdette ki elővárosi motorvonat-tendere győztesének, a vesztes Bombardier, majd nyomában Dunakeszi helyhatósága közölte: a Bombardier-MÁV Dunakeszi Járműjavító Kft. 500 fő elbocsátására készülhet, míg a város jelentős iparűzési adóbevételtől eshet el. A város vezetése jelezte azt is, hogy támogatná a Bombardier MÁV elleni jogi lépéseit.

A vasúttársaság kedden közölte: a résztulajdonában álló Bombardier-MÁV Dunakeszi Járműjavító Kft. többek között a MÁV megrendeléseinek köszönhetően egyre nagyobb forgalmat bonyolít, így elbocsátásokról nem lehet szó. A MÁV határozott hangú közleménye szerint mind a Bombardier, mint Dunakeszi városnak vezetése információhiány miatt juthatott téves következtetésekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik