Gazdaság

65 dollár az olaj ára

Csütörtök reggel ismét meredeken drágult új rekordokra a kőolaj a szabadpiacon, miután a szerdai hivatalos jelentés az amerikai stratégiai benzintartalék további csökkenéséről szólt: a tartalék most már elmarad a tavaly szinttől.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, szeptemberi határidőre közép-európai idő szerint csütörtök reggel hordónként (159 liter) 65,14 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS jegyzésében, 24 centtel drágább a szerdai New York-i zárónál.

Az ólmozatlan normálbenzin a legközelebbi, szeptemberi határidőre csütörtök reggel gallononként (3,78 liter) 1,9041 dollár volt a szingapúri ACCESS-ben – ez új rekord -, 0,0078 dollárral drágább a szerdai NYMEX-zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta csütörtök reggel hordónként 64,55 dollár volt a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE) a legközelebbi, szeptemberi határidőre, 56 centtel drágább a szerdai zárónál, ez új rekord.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik