Gazdaság

Indoklás nélkül felfüggesztett AVOP-pályázatok

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) programirányító főhatósága augusztus 1-jei hatállyal - további intézkedésig - felfüggesztette egy sor beruházás, valamint más AVOP célok támogatását.

A támogatások felfüggesztését a programirányító hatóság a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján tette közzé konkrét indoklás nélkül.

Az irányító hatóság vezetőjének, Nyujtó Ferenc helyettes államtitkárnak július közepi közleménye szerint az irányító hatóság folyamatosan figyeli a rendelkezésre álló forrás lekötöttségét. Amennyiben a beérkezett pályázatok támogatási igénye meghaladja a rendelkezésre álló pénzügyi keretet, az irányító hatóság megállapítja azt a határnapot, ameddig a beérkezett pályázatok még támogathatók.

Ez esetben a határnap után beérkezett pályázatok várólistára kerülnek és – a pénzügyi keret lehetőségeinek átalakulásával – csak a későbbiekben vállalnak rájuk kötelezettséget. A határnapokat a pénzügyi keret alakulására való tekintettel kéthetente vizsgálják felül.

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program végrehajtására 2004-2006 között 105 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből az uniós támogatás 78,8 milliárd forintot tesz ki, a nemzeti finanszírozás összege 26,2 milliárd forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik