Gazdaság

A napokban várható

MAGYAR MAKROADATOK

Február 19-én jelenik meg a folyó fizetési mérleg decemberi hiányának véglegesített adata; a hónap elején közölt előzetes számok a várakozásnál kedvezőbb, 593 millió eurós deficitet mutattak.#<# Ugyenezen a napon közlik a kiskereskedelmi értékesítés, majd február 21-én az infláció decemberi adatát.
EURÓPAI MUTATÓK

Február 20-án az euró-zóna ipari termelésének decemberi jelzőszáma, ugyanezen a napon a francia ipari termelés mérőszámai is napvilágot látnak, amelyet két napra rá követi a lakossági fogyasztás januári indikátora. Nagy-Britanniában a kiskereskedelmi értékesítések januári változása lesz az egyetlen jelentősebb adat a héten. Németországban várhatóan február 20-ig közlik az ipari termelés decemberi változásának véglegesített adatát.

AMERIKAI INDEXEK

Az Egyesült Államokban február 15-én a januári import nyersanyagárakra figyel majd a piac; 16-án pedig a januári ipari termelés alakulására. Ugyanezen a napon hozzák nyilvánosságra a termelői árak januári változását, míg 21-én a fogyasztói árindex befolyásolhatja a tőkepiaci mozgásokat. E napon válnak ismertté a reálkeresetek januári és a külkereskedelmi mérleg hiányának decemberi számai is. Február 19-én munkaszüneti nap lesz Amerikában, így a tőkepiacok sem lesznek nyitva.

HAZAI KÖZGYŰLÉSEK

Február 16-án tartja évi rendes közgyűlését a Humet Rt., ahol a fő téma a társaság 2000-es teljesítményének értékelése lesz. Az Arago február 19-re hívta össze részvényesi közgyűlését, ahol várhatóan zártkörű tőkeemelésre kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik