Üzleti tippek

Elkelt a világ legjobb állása

Brit segélyszervezeti dolgozó lett a „világ legjobb állása” címen meghirdetett pályázat győztese. A munka üdülésből és blogolásból áll, a fizetést az idegenforgalmi minisztérium állja.

A speciális munkát Queensland ausztrál állam idegenforgalmi minisztériuma hirdette meg az év elején. A nagy érdeklődés miatt a honlap azonnal lefagyott, mintegy 34 ezer 700-an jelentkeztek a „betöltendő posztra”. A pályázóknak egyperces reklámfilmet kellett küldeniük.

A 34 éves segélyszervezeti dolgozó, Ben Southball 2009. május 6-án nyerte el a „világ legjobb állását”. Southall július 1-jén kezdi meg féléves munkáját, amely abból áll, hogy pihen, úszik, kirándul, azaz a turisták életét éli Hamilton szigetén és környékén, megismerkedik a Nagy Korallzátony nevezetességeivel, élményeit pedig megírja egy nyilvános internetes naplóban. A munkabére 150 ezer ausztrál dollár (23,7 millió forint) lesz fél évre.

A hivatal a blog által szeretné növelni a terület ismertségét és idegenforgalmát. A nem mindennapi álláshirdetéssel máris jó úton haladnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik