Üzleti tippek

Spéderék megvették az InfoRádiót

A Közép-Európai Média Zrt. 2008. március 12-én megvásárolta az InfoRádió Kft. száz százalékos tulajdonrészét.

Ezzel az FM 95.8-as budapesti regionális frekvencián sugárzó egyetlen magyarországi hírrádió és az inforadio.hu internetes hírportál kizárólagos tulajdonosa lett a társaság.

Az ügyletet kommentálva Spéder Zoltán, a Közép-Európai Média Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: szakmailag és üzletileg is sikeres, műfajteremtő vállalkozásnak tartja az InfoRádiót és az általa üzemeltetett inforadio.hu internetes hírportált. Spéder szerint a hírrádió és a hírportál – eddigi értékeinek megtartása mellett – a csoport többi tagjával kialakítható szakmai és üzleti szinergiák révén jelentősen hozzájárulhat a társaság organikus növekedéséhez, a több platformon történő hír és információszolgáltatáshoz.

A Marketing&Média néhány hónappal ezelőtt úgy értesült, hogy Spéder Zoltán tárgyalásait siker koronázta, de akkori cikkünk után az üzletember helyreigazítást kért. (A magyar médiába fektető pénzemberekről az itt található cikkünkben olvashat.)

Az OTP Bank egykori alelnöke kiemelte: az új tulajdonos nagyra értékeli a szakmai stáb és a cégvezetés eddigi munkáját, így az InfoRádió megtartja szakmai önállóságát. Módos Márton, az InfoRádió ügyvezető igazgató-főszerkesztője hangsúlyozta: a Közép-Európai Média Zrt. az InfoRádió számára biztos üzleti és szakmai hátteret, és a digitális rádiózástól a szélessávú tartalomszolgáltatásig terjedő területen egyaránt jelentős fejlődési lehetőséget biztosít.

Csányi Sándor OTP-vezér és Spéder Zoltán összesúg.

Csányi Sándor OTP-vezér és Spéder Zoltán összesúg. (MTI)

Módos Márton, az InfoRádió ügyvezetője a társaság üzleti eredményeivel kapcsolatban kiemelte: az InfoRádió az elmúlt hét évben nyereségesen gazdálkodott, külső adóssága nincs, fejlesztéseit saját forrásból valósítja meg. A mostani tranzakció során a vevő a hírrádió 100 százalékos tulajdonosa lett, megvásárolva többek között az alapító-többségi tulajdonos, Mészáros László érdekeltségeihez tartozó, londoni Achilles Investment Ltd. eddigi többségi üzletrészét.

A Közép Európai Média és Kiadó Zrt. érdekeltségi körébe tartozik többek között az Index.hu; a Velvet.hu online bulvármagazin, a Totalcar.hu online autós magazin; a Portfolio.hu online gazdasági újság; a Bookline.hu, a C-travel.hu; az internetes nyelvtanulási lehetőséget nyújtó eNyelviskola.hu, illetve a Napi Gazdaság c. gazdasági napilapot és a napi.hu internetes portált működtető társaság; valamint a célzott reklám szolgáltatását nyújtó internetes társaság, az Etarget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik