Üzleti tippek

Karsai felháborodott Bánó András leváltásán

Karsai József nem ért egyet azzal, hogy a vele készített interjú hangneme miatt Bánó András nem vezetheti a jövőben az MTV Nap-kelte című műsorát. A szocialista képviselő felháborodását fejezte ki a sajtószabadságot sértő döntés miatt.

„Kijelentem, hogy engem Bánó András a Kereszttűz műsorában semmilyen formában nem sértett meg. Nem tett semmi olyan utalást, ami akár a politikai, akár a személyi jogaimat sértette volna” – hangsúlyozta közleményében a politikus. A riporter dolga az, hogy feltegye a kérdéseit, a képviselőnek pedig válaszolnia kell arra a legjobb tudása szerint.

A Bánó Andrással szembeni eljárás súlyosan sérti a sajtószabadságot, és „alkalmas lehet arra, hogy megfélemlítse az egész magyar sajtót, minden újságírót” – fogalmaz közleményében Karsai. A képviselő azt kérte az MTV etikai bizottságától, vizsgálja felül állásfoglalását, és a sajtószabadság érdekében változtassa meg a döntését, ellenkező esetben veszélybe kerülhet minden televíziós politikai műsor.

A köztévé etikai bizottsága szerint Bánó András egy esetben Karsai József szocialista országgyűlési képviselővel „indulatosan” beszélt az egészségbiztosítási reform kapcsán. Egy másik alkalommal pedig „érzelmektől túlfűtött” volt, amikor Tarlós Istvánnal, a Fidesz népszavazási kampányának irányítójával készített interjút. Ezért a jövőben nem vezetheti többé a Nap-kelte című műsort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik