Üzleti tippek

Felmentették a Magyar Hírlap főszerkesztőjét

Széles Gábor felmentette Gazsó L. Ferencet, a Magyar Hírlap főszerkesztőjét.

Értesüléseink szerint a főszerkesztő pénteken maga kérte felmentését a tulajdonostól, aki hétfőn már ki is nevezi az utódot.

Az MTI értesülése szerint a poszt várományosa az eddigi főszerkesztő-helyettes, Kocsis L. Mihály, őt azonban a szerkesztőségben – még – senki nem ismeri. Lapunk információi szerint a tulajdonos délben tájékoztatja a dolgozókat a további tervekről.



Felmentették a Magyar Hírlap főszerkesztőjét 1

Gazsó első hírlapos terminusa után az azóta megszűnt Üzleti7 főszerkesztője volt


Gazsó L. Ferenc – a tulajdonos Széles Gábor kérésére – nem nyilatkozik távozása okairól. Gazsó 1996 és 1998 között egyszer már vezette a napilapot, akkor a lap liberális hangvételűnek számított, többen SZDSZ-közelinek nevezték. A lapot utána Kocsi Ilona vette át, ő azóta a Világgazdaság főszerkesztője lett. Gazsó pedig előbb az azóta megszűnt Üzleti7 főszerkesztője, utóbb a Magyar Televízió archívumának igazgatója lett, onnan tért vissza a jobbközép irányúvá vált napilaphoz.


A Magyar Hírlap példányszámát évek óta nem auditálják, a Magyar Terjesztésellenőrző Szövetségnél a legutolsó, 2004. I. negyedévi adatok szerint 42 ezer példányban nyomták, ebből 28 ezer darabot adtak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik