Üzleti tippek

Csiszár Jenőék elhallgattatták a Radio Q-t

Az Antenna Hungaria állítólag nem elég jó minőségben sugározza a műsort, ezért a Csiszár Jenő programigazgató vezetésével működő rádióadó felfüggeszti sugárzását.

A május óta működő adó az ORTT-től nyert pályázat kötelezettségeinek megfelelelően 1,2 millió emberhez képes szólni – tudatta szerkesztőségünkkel a társaság. Ám az Antenna Hungária a szerződésben rögzített sugárzási feltételeket többszörös egyeztetés ellenére sem teljesítette, ezért a RádióQ 99.5 mindaddig felfüggeszti adásait, amíg a szlogenjében is ígért magas minőség feltételei nem biztosítottak – szögezte le az ismert rádiós személyiség.


Az adó – a tervek szerint – a továbbiakban a RadioQ honlapján hallgatható.


A rádiót üzemeltető Start Média ügyvezetője, Boros Zoltán már tapasztaltnak számít rádióindításban és -szüneteteltetésben is. a Start Rádió ugyanis 1996 óta sugárzott egy úgynevezett keleti URH frekvencián, 2000-ben pedig megpályázták a 95,3 Megahertzes frekvenciát is. Ezen a pályázaton azonban a Magyar Autóklub nyert, ebből lett a Klubrádió. Borosék szerint azonban az ORTT törvénytelenül döntött, mert ezt a frekvenciát nonprofit adónak kellett volna odaítélni a pályázati kiírás szerint. A döntés elleni tiltaskozásul a Start Rádió beszüntette adását.


A lapunknak név nélkül nyilatkozó konkurensek azonban úgy vélték, hogy nem az Antenna Hungária rossz teljesítése miatt, hanem valószínűleg inkább a RadioQ gyenge pénzügyi eredményei miatt hozták ezt a döntést. Bennfentesek tudni vélik, hogy a Start Médiánál máris új tulajdonos után kutatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik