Üzleti tippek

Az econet megvette a Pesti Estet

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett econet.hu Nyrt. többségi részesedést szerzett az EMG Médiacsoport Vagyonkezelő Kft-ben, és ezen keresztül a Pesti Est Kft-ben, mely az országosan megjelenő Est-lapok kiadója.

Az econet.hu Nyrt. megszerezte az EMG Médiacsoport Vagyonkezelő Kft. 70 százalékos üzletrészét, és ezzel az akvizícióval a cégcsoport idei összesített árbevétele várhatóan 4 és 5 milliárd forint között lesz, ami több mint kétszerese az előző évinek.

Az üzletrész ellenértéke 1 milliárd 200 millió forint, melyből 990 millió forintot a társaság a 2007. március 7-én igazgatósági hatáskörben elhatározott apporttal történt alaptőke-emelés során kibocsátott 7,5 millió db, 100 forintos névértékű, 132 forintos kibocsátási árú részvénnyel, illetve 210 millió forint készpénzzel egyenlít ki.

A tranzakcióval az eddigi szerteágazó, informatika-központú megközelítés helyett az econet.hu cégcsoport tevékenysége két hasonló súlyú és árbevételű területre, a médiára és a telekommunikációra koncentrálódik.

Az econet.hu médiaüzletágához fog tartozni az Est-csoport, az econet.hu online médiaportfóliója (sziget.hu, eco.hu, freeblog.hu, freevlog.hu, stb.) és a Songo online zeneáruház.


Az ingyenes programmagazinok között piacvezető Pesti Est és Est-lapok nyereségessé tételében fontos szerepe lesz annak a szoros szövetségnek, amely – a kisebbségi tulajdonosként még legalább egy évig az EMG-ben maradó, és a menedzsmentet is adó – Gerendai Károly és Takács Gábor révén jön létre a Sziget, a Pesti Est és az econet.hu között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik