Üzleti tippek

Kirúgták a Magyar Hírlap főszerkesztőjét

Információink szerint Széles Gábor felmentette a Magyar Hírlap főszerkesztői posztjáról Szombathy Pált és a napilap két vezető publicistát is.

Lapunk úgy értesült, hogy a tulajdonos azért menesztette Szombathy Pált, mert a főszerkesztő nem volt hajlandó megválni három vezető munkatárstól, név szerint Popovics Gizella főszerkesztő-helyettestől, s a publicisztikai rovat két főmunkatársától, R. Székely Júliától és Szále Lászlótól.


Információink szerint a laptulajdonos és a főszerkesztő viszonya soha nem volt felhőtlen, Széles Gábor idén tavasszal már meneszteni kívánta Szombathy Pált, sőt néhány óráig nem is Szombathy volt a Magyar Hírlap főszerkesztője. Akkor egy címlapfotó „vágta ki a biztosítékot”, amelyen Orbán Viktor rajongói meghatottsággal tekintett Mikola Istvánra, akit éppen frissiben nevezett meg miniszterelnökhelyettes-jelöltjének.


A mostani felmentéssel kapcsolatban az érintettek egyelőre nem nyilatkoztak, de úgy tudjuk, Farkas György főszerkesztő-helyettes vezeti a kollektívát megbízott főszerkesztőként, de főszerkesztőként felmerült a Blikk júliusban – állítólag szintén politikai okokból – menesztett főszerkesztőjének, Fejes Gábornak a neve is.


Lapunk információi szerint kedd este Széles Gábor végül elbocsátotta a napilap vezető publicistáit, R. Székely Júliát és Szále Lászlót, illetve Popovics Gizella főszerkesztő-helyettest is. A Magyar Hírlap szerdai számának impresszumában egyébként Szombathyn kívül minden munkatárs neve szerepel még.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik