Üzleti tippek

Milliárdos nyereség a köztévénél

A köztévé 1,6 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet - közölte az MTV Rt. A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma pénteken elfogadta az MTV Rt. 2005. évi éves beszámolóját.

A közszolgálati televízió megalapításától, 1996-tól 2002-ig drámai ütemben és mértékben romlott az intézmény alaptevékenységének eredményessége. A tavalyi év volt az első, amikor pozitív lett a mérleg. Az MTV közleménye ezt annak tulajdonítja, hogy a Rudi Zoltán vezette menedzsment 2004-től új alapokra helyezte a gazdálkodást: megindította a vállalati szintű reorganizációt. A gazdálkodás, a munkaszervezet és a munkafolyamatok átfogó újjászervezése 2005 végére azt az eredményt hozta, hogy megállt a cég évek óta tartó vagyonvesztése – áll a közleményben.

Rudi korábban – még számok nélkül – bejelentette: a MTV elvégezte a feladatát, a tavalyi évet pozitív mérleggel fejezte be. 1997-ben, a médiatörvény elfogadása után egy évvel 19 milliárd forint reklámbevétel mellett veszteséges volt, idén már nem az, pedig csak 16,5 milliárdból készíthetett műsort.

A köztévé utoljára tavaly novemberben kapott 4,7 milliárd forintot, miután a kuratórium jóváhagyta a Nemzeti Audiovizuális Archívum és a Magyar Televízió közötti együttműködés feltételeire vonatkozó szerződést. A kuratórium novemberi elnökségi ülése után kiadott közlemény szerint meghatározó döntések születtek, melyek révén tévé pénzügyi gondjai akár meg is oldódhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik