Élet-Stílus

Az Arsenal elbukott Manchesterben – videó

Az Arsenal szűk egy hét alatt három kupameccset is elbukott: a Birmingham elleni Ligakupa-döntő és a barcelonai BL-kudarc után az Old Traffordon is alulmaradt a londoni csapat.

A két csapat mérkőzésén a házigazda Manchester United más taktikát választott az Arsenal legyőzésére mint például a Barcelona. A vendéglátók átadták a területet, ám a londoniak ezzel addig nem tudtak mit kezdeni, amíg hátrányba nem kerültek.

A 27. percben Hernandez fejesét Almunia még kiütötte, Fabio viszont a lehető legjobbkor érkezett. Ezt követően a vendégek két-három helyzetet is kialakítottak, de nem sikerült a kapuba találniuk – nem úgy a hazai csapatnak, amely a szünet után megduplázta előnyét, s ezzel gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás sorsát.

A 49. percben – egy nagy Koscielny-ziccer rután – Rafael tört be, Djorou ugyan mentett Hernandez elől, a labda viszont Rooney elé pattant, s a csatár a jobb alsó sarokba fejelt. A labda a kapufa tövéről vágódott a hálóba. Az Arsenal becsülettel próbálkozott, de Nasri, a ravaszul kapura csavaró Van Persie, Chamakh és a hosszú sérülés után visszatérő Ramsey sem járt sikerrel, a hajrában ráadásul a londoniak tíz emberre fogyatkoztak – Djorou sérülése miatt.

A mindhárom fronton (a kupa mellett a bajnokságban és a BL-ben) versenyben lévő Manchester United hétmeccsesre nyújtotta az Arsenal elleni hazai veretlenségét.

MU-Arsenal – összefoglaló:


FA-kupa, negyeddöntő:
Manchester United-Arsenal 2-0 (1-0)
Old Trafford, 74 693 néző. Vezette: Foy
Gól: Da Silva (28.), Rooney (49.)
MU: Van der Sar – O’Shea, Brown, Vidics, Evra (Scholes, 80.) – Fabio Da Silva (Valencia, 46.), Smalling, Gibson, Rafael (Giggs, 64.) – Hernandez, Rooney
Arsenal: Almunia – Sagna, Koscielny, Djourou, Gibbs – Diaby (Ramsey, 72.), Nasri, Denilson (Chamakh, 59.), Wilshere, Arsavin (Rosicky, 72.) – Van Persie

Birmingham City-Bolton 2-3 (1-1)
Gól: Jerome (38.), Phillips (80.), illetve Elmander (21.), Davies (66., 11-esből), Lee (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik